Portfolio

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland,       6 juni 2022

Aankondiging Gastlessen  

Met deze gastlessen ben ik gestart bij kinderen groep7 en 8 door ze meer bekendheid te geven aan het gedeelde verleden Nederland en Suriname want 'jong geleerd is oud gedaan'.

Gastlessen basisscholen Haarlem

 

Ceremoniemeester Provincie Noord-Holland, bij de opening van de tentoonstelling over sporen van slavernij in Noord-Holland, 1 juli 2022.

Een gedenkwaardige bijeenkomst, vooral door de excuses in de toespraak van mr. Arthur van Dijk, commissaris van de Koning provincie Noord-Holland.

Lees hier eventueel de toespraak:

Excuses slavernijverleden provincie

Noord Holland

Reacties op Keti Koti viering

Keti Koti Haarlem 2022

Haarlems weekblad, 20 juni 2022

Informatie over Keti Koti viering in Haarlem en  een video van de gastles die Noëlle Beerepoot en Yvonne Struiken, 24 juni 2022 op de Spaarneschool in Spaarndam gaven.

Haarlem herdenkt afschaffing slavernij

Deelgenomen aan het schrijfproject met middelbare scholieren. Het project gaat over het wegnemen van vooroordelen en het bevorderen van respect voor elkaar.  De scholier schrijft een brief en stelt vragen aan iemand die op de een of andere manier bekend is met vooroordelen of discriminatie.  De terugschrijver beantwoordt de vragen, vertelt ook iets over zichzelf en stelt  vragen. Door deze uitwisseling  krijgt de scholier meer inzichten over  de verschillende ervaringen van mensen. Ze ontdekken ook wat de gevolgen kunnen zijn als jij jezelf boven de ander stelt.

Een deel van de verhalen zijn opgenomen in het boekje voordelen.

Project briefwisselingen

Citaten uit mijn briefwisseling met een scholier.

Kaj Munk College Hoofddorp

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland,      16 sept 2022

Inhoudelijk beeld van de gastles in de praktijk

Gastles basisschool

Actief bij de Sabi Yu Rutu Skoro. Jonge kinderen in Amsterdam Zuid-Oost krijgen elke zaterdag de gelegenheid kennis op te doen van hun eigen afkomst, geschiedenis en erfgoed.

Leren hoe zij met zelfvertrouwen in het eigen zijn, sterk en stevig in het leven staan.

 

Sabi Yu Rutu Skoro geeft kinderen identiteit